RDW Kentekencheck

Met een RDW kentekencheck kunnen veel voertuig gegevens gecontroleerd worden. Niet alleen van uw auto, maar ook van uw motor, brommer, scooter of scootmobiel. Maar uiteraard ook die van uw buurman, zwager, of die asociale gast op de snelweg.

Naast de RDW Kentekencheck bestaan er ook vele andere mogelijkheden om een kenteken te checken. Deze zullen in een blogpost besproken worden.

De RDW Kentekencheck kunt u op de PC uitvoeren, maar ook op de iPhone, Ipad of Android telefoon. Dit geldt ook voor diverse andere kentekenchecks. Enorm handig wanneer u onderweg (niet onder het rijden) de gegevens van een auto wilt controleren / natrekken of wanneer u een nieuwe auto gaat aanschaffen. Al deze programma’s zullen in een afzonderlijk blogpost behandeld worden.

Welke informatie geeft de RDW Kentekencheck?

Wanneer u op de site van de RDW een kentekencheck uitvoert, kunt u de volgende gegevens van een auto vinden:

- Kenteken (logisch, deze heeft u immers net ingevoerd)
- Voertuigsoort (Het soort voertuig zoals geregistreerd in het kentekenregister)
- Merk (Het merk van het voertuig, zoals deze door de fabrikant is opgegeven)
- Handelsbenaming (Het model van het voertuig, door de fabrikant opgegeven. Tot en met 1995 werd de term ‘type’ op het kentekenbewijs gebruikt)
- Brandstof (de op het kentekenbewijs van het genoemde voertuig vermelde aanduiding van de brandstofsoort)
- Vervaldatum APK (Dit is de datum waarop de APK van het voertuig is vervallen. Op de vermelde datum moet uw voertuig goedgekeurd zijn)
- Datum aanvang tenaamstelling (De RDW registreert voor alle voertuigsoorten de datum waarop de laatste eigenaar in het kentekenregister is geregistreerd)
- BPM (Dit is een eenmalige belasting, welke moet worden betaald op het moment dat een personenauto, bestelauto of motorrijwiel voor het eerst wordt geregistreerd)

Via de overige tabs kan nog veel meer info gevonden worden over het bij de RDW gecheckte kenteken, zoals Eigenschappen, Verbruik en Historie.

Naast de site van de RDW zijn er nog diverse andere sites en Apps om een kentekencheck uit te voeren.

zondag 9 oktober 2011

RDW Kentekencheck

Met een RDW Kentekencheck kunnen veel voertuig gegevens gecontroleerd worden. Niet alleen van uw auto, maar ook van uw motor, brommer, scooter of scootmobiel. Helaas is het checken van het kenteken van een elektrische fiets nog niet mogelijk.
U checkt niet alleen uw eigen kenteken gegevens, maar uiteraard ook die van uw buurman, zwager, of die asociale gast op de snelweg.
Naast de RDW Kentekencheck bestaan er ook vele andere mogelijkheden om een kenteken te checken. Deze zullen in een andere post besproken worden.


De RDW Kentekencheck kunt u op de PC uitvoeren, maar ook op de iPhone, Ipad of Android telefoon. Dit geldt ook voor diverse andere kenteken checks. Enorm handig wanneer u onderweg de gegevens van een auto wilt controleren / natrekken of wanneer u een nieuwe auto gaat aanschaffen. Ook deze programma’s zullen in een volgende post behandeld worden.

Welke informatie krijgt u bij de RDW Kentekencheck?

Wanneer u op de site van de RDW een kentekencheck uitvoert, kunt u de volgende gegevens van een auto vinden:
  • Kenteken (logisch, deze heeft u immers net ingevoerd)
  • Voertuigsoort (Het soort voertuig zoals geregistreerd in het kentekenregister)
  • Merk (Het merk van het voertuig, zoals deze door de fabrikant is opgegeven)
  • Handelsbenaming (Het model van het voertuig, door de fabrikant opgegeven. Tot en met 1995 werd de term ‘type’ op het kentekenbewijs gebruikt)
  • Later meer……….